blogisweetikko

blogisweetikko tykkää blogistasi <3

22.8.05

Yöp-Yli

Heipä hei, henkilökunta!

On tullut jälleen se aika illasta, kun on aika ottaa oma kiltsi tai kultsi kainaloon. Aika muistella mukavia. Pistää vähän pussaillen ja sitten vaikkapa valkoviinilasi kädessä käpertyä lukemaan, mitä Blogisweetikolla on tänään sydämellään. Voin jo tässä etukäteen paljastaa, että ei pahaa. Vaan eipä spoilata enempää!

Vaan ensin hieman runousoppia. Eilen kirjoitin haikun. Sain sähköpostipalautetta nimimerkiltä Helsingin Herakleitos, että aidoissa haikuissa pitää olla jokin luontoelementti mukana. Ne kun ovat rakkausrunoja elämälle, elolliselle, planeetalle, pienelle pallollemme!

Tämän kaiken johdosta päivän merkintä venyi kovin myöhäiseen, sillä mietin, mitä tehdä heikolle haikulle. Pitäisikö se korjata? Vai onko niin, että runoja ei enää runnella - taidetta se on tyylittömyyskin. Mitä sanoo jury? Kenelle kellot soivat?

Tilapäisenä ratkaisuna päätin kirjoittaa uuden haikun. Sen nimi on Ukkosjyrinää. Tässä se tulee kuin kesäsade - odottamatta, mutta kaikki paikat kastellen. Että varokaa, tytöt.

Ukkosjyrinää

ukkosjyrinää
taivaalta tulee vettä
minä vaan bloggaan

Eiköhän sitä ole runoiltu tälle maanantaille ihan mittavasti!

21) yöpäiväkirjoitusten etusivulla on niin hymyilevä, iloinen ja punapäinen tyttö, että tätäpä Blogisweetikko jäi tuijottelemaan oikein hempsutin hyvillä mielin! Blogia voi hyvällä syyllä kutsua aistilliseksi, vai aistikkaaksiko, sillä likimain jokaisessa merkinnässä on jokin ihmisen aisti kovin tärkeässä osassa. Yöpäiväkirjoituksessa nähdään, tunnetaan, kuullaan, haistetaan ja maistetaan. Blogi muistuttaa, että ne ovat tärkeimpiä aistejamme. Näin on!

22) ytyset onkin tosi vaikea blogi, se kun koostuu listasta linkkejä. Osa niistä on rivojakin. Ei kuitenkaan hätää, sillä tekijä merkitsee jokaisen epäilyttävän linkin pienellä tähdellä. Katsokaapas vaan tarkemmin, niin huomaatte että tähdellä on viisi sakaraa. Jos oikein silmiä tihrustaa ja käyttää vähän sitä mielikuvitusta, voi aivan uskotella itselleen, että tähti vinkkaa, hymyilee ja iskee silmää. Hyvin menee, se sanoo, ja Blogisweetikko vastaa että kyllä vain! Hyvin menee!

23) ytm on blogi-ilmaisua tiiviimmillään - kaikki olennainen on mahdutettu kahteen merkintään. Kovasti vaan tuntuu olevan kirjoittajalla kiukkua, ettei häntä maisterismiekkoseksi uskoisi. Vaan kyllähän Blogisweetikko ymmärtää, kovin köyhää se opiskelijaelämä tiemmä on. Tämä on juuri semmoista vaarallista tekstiä, johon Alemman Tason Kriitikot tarttuvat mielellään. Kovaa pintaa kaivataan, ei teflonia vaan tylyä terästä!

24) ystävyydestä on hyvä kirjoittaa. Mutta harvapa sitä tekee näin kauniisti! Sanat ovat huolella aseteltuja ja tarinan kulkukin lie meille blogomantikoille tuttu. Jos tekstin sanotaan olevan katkeransuloista, se on juuri tällaista. Ja se on kuulkaa kova kehu se!

Love Storyn saa katsoa vain puolison kanssa ja parisuhteessa, josta on varmempi kuin itsestään.

25) yrttimaan kirjoittaja on melkoinen mysteerien mestari ja Onnenpyörän ystävä. Vaan kyllähän Blogisweetikko nuo kirjaimet keksii: kysymysmerkki on Ä ja prosenttimerkki Ö! Kirjainkryptisyys tuo ihan uutta uljautta blogimaailmaan: nyt joutuvat ne harmaat älynysväkkeet oikein hiertymään, kiertymään, miettimään että mikä se arvoitusaakkonen tällä kerralla on. Rakennusurakasta on mukava lukea, mutta teksti loppuu kuin lekalla läimäyttäen. Blogisweetikko toivoo, että kirjoittaja ei ole kompastunut koolauksiin.

26) Your Average Mystic naputtelee ulkomaaksi. Kovin kielitaitoinen on tuo kirjoittaja, sillä sanat ovat joskus kovin vaikeita ja kieli koukeroista. Taitaa olla taiteilija, tuo mystikkomies! Sellaisista ei Blogisweetikko paljon ymmärrä, mutta kyllähän tämä hyvä blogi on - jes!

27) you don't get away from me kirjoittaa kirjoittaja, ja kyllähän se totta on - eihän tuolta pois päässyt kun kerran lukemaan ryhtyi! Kun oli niin mukavaa! Arkisia juttuja! Pieniä pusutarinoita, kevyitä keikkoja, muuttoa ja muuta muikeaa! Kyllä blogin kirjoittajaa kelpaisi pusutella ja kera keikkailla, niin on nätti tyttö ja ilahduttavan iloinen elämänasenne! Aurinkoa! Päivänpaistetta! Tyyntä! Tyllihameita! Kilttejä kedon kukkia!

28) You forgot my legs on the ground tai Poppyseed tai ++ tai the ultimate sexual fantasy. On siinä nimiä, voi vaikka valita joka päivälle omansa! Kirjoittajan elämänmyönteisyys ja ilo tarttuu tylyimpäänkin tyttöön. Varsinkin vanhemmat naiset - ottakaa oppia. Tällä lailla sitä elämää eletään, purjehditaan paapuuriin ja katsellaan kuuta joka on vielä juustoa ja jossa ei yksikään Amerikan Armstrong ole vielä käynyt. Tämä on sitä nuoruutta - ankkurit ylös ja hymy huuleen, hoi!

29) Ylioppilas Larvanto on varmaan kotoisin Spartanmaalta, sen verran pelkistetty on pojan päiväkirja. Vaan mikäpä sen parempaa - kyllähän sitä räiskettä ja roimetta on netti jo valmiiksi pullollaan! Kyllä on niin, että ei tästä maasta ajatukset tai ajattelijat lopu. Oulun oma poika näyttää, että kyllä Suomi-neidon sylistä löytyy aina uutta unelmoijaa, ajatusten Iso-Arskaa. Filosofista pohdintaa arjesta ja elämästä sellaisen pääkopasta, jossa asustaa varmasti tosi söpöt aivot. Tästä ei tuumailu paljon enää parane!

3 Comments:

 • At 08:54, Blogger Onnenmyyra said…

  This comment has been removed by a blog administrator.

   
 • At 09:58, Blogger Pälli said…

  Sweetikko, kirjoitat tosi kivalla tavalla, sillä lailla vähän rapeasti ja suolaisesti mutta lämpöisesti aina.

  Tuo ystävyys-blogi oli aika ravisteleva, ja hyvin olit sen arvioinut, luin koko blogin.

  Jatkoa odotellen! :)

   
 • At 00:27, Anonymous minh said…

  "aidoissa" haikuissa on yleensä luontoelementtimukana, mutta pakollinen se ei ole.
  Minusta ensimmäinen haikusi, oli se aito, tai muuten vain runollinen tunnelmapala, on hyvä, ytimeikäs ajatus. Säännöt on tehty rikottaviksi!
  Minäkin yritän haikuja, mutta usein päädyn kuitenkin vapaaseen muotoon, koska pelkään , ettei haikuni ole ns. oikeaoppinen ja saan haikupoliiseilta haukut, jos laitan ne julki.
  Jatka vaan omaa ilmaisuasi.
  Ainoa kunnon miinus tälle blogille on se, että nimi on "sweetikko" ja värikin niin sweet, että silmissä alkaa pörrätä kukkia ja mehiläisiä ja vaaleanpunaisia saippuakuplia...
  -minh-

   

Post a Comment

<< Home