blogisweetikko

blogisweetikko tykkää blogistasi <3

21.8.05

Ööö-äet

1) Ööö - tuota tarjoaa palasen ihastuttavaa blogistanian muinaishistoriaa, tuomalla Panu Höglundin ja ja Ihmissuhteet-Henryn kaltaiset aikapojat parrasvaloihin. Kirjoittajan akateemisuus ja elämänkokemus tarjoavat lukijalle hengästyttävän aikamatkan siihen romanttiseen aikaan, jolloin blogeissa oli herttaista rosoa ja särmää. Aivan mainio blogi!

2) ääniä, kuvia, liikettä on hengästyttävän upea blogi! Sen päivitystahti on ihastuttavan verkkainen - vain kyynisimmät jaksavat roikkua Internetissä jokapäiväisiä päivityksiä päivystäen. Blogi käsittelee taiteista uljainta, elokuvaa, ja tekee sen sellaisella rakkaudella, että tällainen kaitafilmikauteenkin jämähtänyt jääräpää näkee ympärillään vain kauneutta ja liikkuvan kuvan sinfoniaa. Suosittelen kaikille lämpimästi!

3) ärsytyksiä vie lukijansa haavematkalle kaukaiselle merenrannalle, ainaiseen aurinkoon. Acapulcoko se otsikkokuvassa komeilee? Itse blogin teksteissä vilisevät elämän pienet ärsyynnykset, joita hermojahivelevän hienolla hiekkarannalla on hyvä itse kunkin pohdiskella. Kirjoittajan havainnot ja elämänkokemukset ovat niin näppäriä, että jo pari merkintää luettuaan lukija on kuin kirjoittajan paras ystävä ja pitkäaikaisin tuttavuus.

4) ämpäri tarjoaa pikaisia, rivin-parin mittaisia pikavisiittejä mielenkiintoisen musiikin maailmaan. Koska musiikki on jokaisen ihmisen ilonaihe ja pahimmankin päivän piristys, on ämpäri mp3-blogina suoranainen mestariteos. En jaksanut käydä linkkejä läpi, mutta ne ovat varmasti ihan parhaita - kuten tämä blogikin! Suositellaan kaikille musiikin ystäville!

5) älä sano nimeäni tarjoaa vain yhden, toukokuun 10. päivänä 2005 kirjoitetun merkinnän. Mutta minkälainen merkintä se onkaan! Tästä soisi jokaisen suomalaisen bloginkirjoittajan ottavan esimerkkiä. Jokainen sana, kirjain, pienenpieni välimerkkikin on niin tarkkaan ja täsmällisesti sijoitettu oikealle paikalleen, ettei tekstiä voi kuin ihailla. Teksti on kuin novelli, joka saa janoamaan lisää. Ja, miten sen sanoisi, mehut liikkeelle. Tämä sanailu pitäisi olla jossakin laadukkaassa novellikokoelmassa. Tai jokaisen nuoren seinällä. Tulostin tämän itselleni talteen ja laitoin lompakkoon - tee sinä samoin.

6) älä lue tarjoaa blogistaniin semmoista arkirealistista huumoria, sillä blogia ei nimensä mukaan pysty lukemaan. Linkkiä seuraava 404-error on kuitenkin sen verran sympaattinen, että ei tätä blogia vaan voi haukkua. Ottakaahan opiksi!

7) äkäpussi kiukuttelee on kuvauksensa mukaan nuoren, hieman ihmisaran ja helposti äksyyntyvän naisen blogi. Blogisweetikko tuntee kovasti sympatiaa. Kyllä se siitä! Menet vaan kodista ulos ja tutustut miehiin - ennen pitkää niitä kulkee kokonainen katras kintereillä ja on mistä valita! Näytät vaikka niitä blogimerkintöjäsi, sillä tekstisi sulattaa karvaisimmankin sydämen. Taitavaa kirjoittamista ja ajatuksia, jotka antavat ajatuksen aihetta.

8) äitiharjoittelijan elämästä on ilo lukea! Päivityksiä putoaa verkonpohjalle sopivan verkkaisin väliajoin. Blogisweetikko elää mielellään näissä iloissa ja suruissa, tavallisessa arjessa, joka on meille kaikille niin tuttu! Kun nuoret blogistanssaajat vanhenevat ja saavat lapsia, miksei myös keskenään, tämänkaltaiset päiväkirjat ovat kuin opaskirjoja pienperheen ensiarkeen. Ehdotus: äitiblogien linkkejä neuvoloiden seinille ja äitiyspakkauksiin?

9) äiti vähän opiskelee on äitiverkkopäiväkirja (verkkoäitipäiväkirja). Blogisweetikko suree yli kaiken sitä, että opiskelu on ilmeisesti vienyt äidin verkosta - viimeinen merkintä on syksyltä 2004. Uskon kuitenkin tämän olevan tarkoituksenmukaista: tällä tavalla verkkoäiti näyttää meille, miten raskasta ja haastavaa opiskelun ja äitiverkkouden yhdistäminen on. Tämän johdosta kunnioitukseni äitiä kohtaan on valtava.

10) Äipän blogi - ja aurinkoinen mieli on taattu! Blogi on ihanan pullantuoksuinen ja kanelinmakuinen, aurinkoinen, synkän jälkeen on poutasää! Äippä on parhaimmillaan silloin kuin ikävä omaa äitikkää kohtaan on pahimmillaan: kun Äippää lukee, tunne on aivan kuin joku kolistelisi astioita keittiössä ja hyräilisi liljankukkaa lumivalkoista.

11) äimänkäkenä kuuluu ilmeisesti lintuaiheisiin blogeihin. Ja mikäpä siinä - kuka ei voisi rakastaa noita taivaamme vapaita, aikuisia liihottelijoita jotka katselevat maailmaa ja hyppivät oksalta toiselle. Vaan sydämeni niin toivoo, että käkityttösen livertelyt Miesten valtaamassa maailmassa menisivät hyvin. On hän sen ansainnut.

12) Äidin elämää saa hämmentymään: tätäkö minunkin rakkaan äitini elämä on? Vai onko hän kenties nämäkin sanat kirjoittanut? Kuten näissä ihanissa naisten blogeissa yleensä, lapsi ja mies ovat tärkeässä asemassa. Yksinäinen Blogisweetikko ei voi kuin huokaista kateudesta ja toivoa, että vielä jonakin päivänä omaankin elämään tulee säpinää ja sutinaa niin paljon, että voisi elää täyttä elämää - kuin Äidin elämää!

13) Äet' ja poikaset on jo yli kolmivuotias, potra blogi. Se on päässyt pahimmista vaiheistaan yli, ja onpa siitä tullut jo ihastuttavan pulleakin. Siis kaikin puolin terve tapaus! Ei ahdistavia aivopieruja, vaan miellyttäviä merkintöjä tavallisen tytön - tai oikeammin, normaalin naisen elämisen arvoisesta elämästä! Blogisweetikko supattaa sydämestään: lukemisen arvoista luettavaa!

5 Comments:

 • At 19:08, Anonymous Anonymous said…

  Blogikriitikko X tekee tämän paljon paremmin. Ei oikein toimi, anteeksi vaan suorat sanani.

   
 • At 00:05, Anonymous Anonymous said…

  Toimiipas, ihan kybällä. Väliin kyllä vaikuttaa ironialta, mutta blogikriikoltahan sekään ei onnistu. Tietenkin kyseessä voisi olla sama henkilökin ei sen puoleen, vaikk atuskin kukaan voisi olla niin ahkera tai addikti.

   
 • At 00:35, Blogger  said…

  Blogikriitikko X on blogistanin Tommi Evilä. Komea, tumma, salaperäinen, kumma.

  Pitkälle on X leiskauttanut ja heiluttaapa se pronssipokaaliaankin minkä ehtii, mutta tuskinpa kaikkea olemme vielä nähneet.

  Kun ponnistus osuu kohdalleen niin eiköhän se X:kin vielä muutaman lisäsentin mittaansa saa.

   
 • At 09:21, Blogger Pälli said…

  Hyvää huomenta!

  Tuntematta Evilän persoonaa sen enempää, jännästi kirjoitit kriitikosta.

  Toivottavasti jaksat sinne aakkosten toiseen päähän, mielellään lukisin arviosi kriitikon blogista. :)

   
 • At 10:00, Blogger Pälli said…

  Anonyymi kommentoija numero kaksi, en usko että kriitikko ja sweetikko ovat sama henkilö.

  Vaikka molemmat ovat taitavia kirjoittajia, tyylissä on hiukan pysyviä, ei vain satunnaisia eroja. Enkä nyt tarkoita sisältöä, siis sanotaanko blogista hyvää tai pahaa, vaan nimenomaan kirjoitustapaa.

   

Post a Comment

<< Home